Інформаційне повідомлення про зміни в законодавстві щодо контролю якості та безпечності харчових продуктів

безпека продуктів  У зв’язку з набранням чинності Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів” № 1602-VII від 22.07.2014 з 20.09.2015 року внесено зміни до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та інших  законодавчих актів України.

Відповідно Закон України «Про безпечність та якість харчових продуктів» викладено у новій редакції під назвою «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Враховуючи зазначені вище зміни до законодавства України, Головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області та його територіальні підрозділи, починаючи з 20.09.2015 року, не мають правових підстав для здійснення державної санітарно-епідеміологічної експертизи харчових продуктів, харчової сировини та нормативно-технічної документації на виробництво харчових продуктів та харчової сировини, а також видачі експлуатаційних дозволів для потужностей (об’єктів) з виробництва, переробки або реалізації харчових продуктів. Дія Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» з 20.09.2015 року не поширюється на харчові продукти, крім тих, щодо яких проводиться санітарно-епідеміологічне розслідування захворювань, спричинених інфекційними хворобами, масовими неінфекційними захворюваннями, отруєннями та радіаційними ураженнями людей.