Максимальні рівні нітратів у харчових продуктах

№ з/п Харчові продукти1 Максимальні рівні, мг NO3/кг
1.1 Свіжий шпинат2 
(Spinacia oleracea)
Захищений ґрунт 
Відкритий ґрунт
3000,0 
2000,0
1.2 Консервований, заморожений або свіжоморожений шпинат

2000,0
1.3 Свіжий салат-латук (Lactuca sativa L.), вирощений у захищеному і у відкритому ґрунті, крім латуку, зазначеного в пункті 1.4 Врожай у період з 01 жовтня по 31 березня: 
латук, вирощений у захищеному ґрунті
латук, вирощений у відкритому ґрунті
Врожай у період з 01 квітня по 30 вересня:
латук, вирощений у захищеному ґрунті
латук, вирощений у відкритому ґрунті

3000,0
2000,0

3000,0
2000,0

1.4 Салат-латук “Айсберг” Латук, вирощений у захищеному ґрунті 
Латук, вирощений у відкритому ґрунті
2500,0 
2000,0
1.5 Рукола 
(Eruca sativa, Diplotaxis sp., Brassica tenuifolia, Sisymbrium tenuifolium)
Врожай у період з 01 жовтня по 31 березня 
Врожай у період з 01 квітня по 30 вересня
7000,0 
6000,0
1.6 Перероблені продукти харчування, основу яких становлять злаки, і дитяче харчування для дітей грудного віку (0-1 рік) та раннього віку (1-3 роки)3

200,0
Дитяче харчування: 
плодово-ягідні консерви, плодово-молочні суміші на фруктовій основі

50,0
Плодоовочеві консерви, овоче-молочні суміші на овочевій основі

100,0
1.7 Картопля

250,0
1.8 Капуста білокачанна Рання (до 01 вересня) 
Пізня
900,0 
500,0
1.9 Морква Рання (до 01 вересня) 
Пізня
400,0 
250,0
1.10 Томати

150,0
1.11 Огірки Захищений ґрунт 
Відкритий ґрунт
300,0 
150,0
1.12 Буряк столовий

1400,0
1.13 Цибуля ріпчаста

80,0
1.14 Цибуля-перо Захищений ґрунт 
Відкритий ґрунт
800,0 
600,0
1.15 Листові овочі (салати, шпинат, щавель, капуста салатна, петрушка, селера, кінза, кріп тощо) Захищений ґрунт 
Відкритий ґрунт
3000,0 
2000,0
1.16 Дині

90,0
1.17 Кавуни

60,0
1.18 Перець солодкий Захищений ґрунт 
Відкритий ґрунт
400,0 
200,0
1.19 Кабачки

400,0
1.20 Гарбузи (для виготовлення консервів для дитячого харчування)

200,0
1.21 Яблука

60,0
1.22 Груші

60,0
1.23 Виноград столових сортів

60,0